KERÉNYI RÓBERT, HAJNAL LÁSZLÓ „CENCÁR” és barátai – koncert és táncház

Cifra Udvar, Palkonya

2014. augusztus 8. (péntek) 20órazerkula

 

Két generáció, egy mester!

 

Kerényi Róbert 1963-ban született, a moldvai és gyimesi hangszeres zene szakavatott kutatója, művelője. 1988-tól rendszeresen jár a Gyimesekbe és Moldvába a Csángókhoz népzenét gyűjteni. Több száz órányi felvételei egy része a Zenetudományi Intézetben és a Hagyományok Házában megtalálható. 1988-1997-ig a Tatros együttes alapítója, vezetője. 1997-től a Szigony zenekar alapítója, és vezetője. Számos népzenei kiadvány alkotója és vendégművésze.

Hajnal László „CENCÁR” (Gyimesközéplok) 21 éves, a Zerkula zenekar oszlopos tagja. Tanult klasszikus muzsikát es, de végül csak a jó kis hazai mellett döntött, így már csak gyimesi muzsikát játszik. Jelenleg hangszerkészítéssel és restaurálással foglalkozik Kolozsváron.

Mindketten, Zerkula János (1927-2008) gyimesi prímástól tanult muzsikát és életérzést fogják elétek tárni. Ha többet szeretnétek tudni róluk és a gyimesi muzsikáról, hát sirüljetek bé a Cifra Udvarba!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .