hírek

Adománygyűjtés a külsőrekecsini Gyurka család részére

Adománygyűjtés.weboptJanuár elején sajnálatos módon leégett Gyurka Valentin külsőrekecsini csángó magyar hagyományőrző családi háza. Nagy szerencse, hogy a 4 gyermekes család időben el tudta hagyni az égő házat, ami teljesen megsemmisült a tűzben.
ego haz

Gyurka rendkívül elkötelezettséggel éli az igazi hagyományőrzők életét. Sokat hallottunk mi is tanítói munkájáról, melynek egy rendkívül fontos része, hogy Gyurka saját otthonában működtette a magyar iskolát. Évek óta hagyományőrző oktatóként tevékenykedik Külsőrekecsinben. Családi házuk ajtaja mindig nyitva állt a vendégek előtt, akiket hagyományos moldvai vendégszeretettel fogadtak.
Mi itt a Cifra Egyesületben csatlakoztunk azokhoz, akik a közösség erejét kihasználva adománygyűjtésbe kezdtek, hogy támogathassuk az új Gyurka Valentin házikó megépítését. 
Kérünk benneteket Cifrán belül és kívül, hogy segítsetek!
A legegyszerűbb (Romániába utalni bonyolult és magas kezelési költségekkel jár!) ha a támogatásra szánt összeget  a Cifra MKKE bankszámla számlájára ( Duna Takarék Bank 58600283-11190428) utaljátok, megjegyzésbe pedig:   Adomány a Gyurka családnak
szöveget írjátok!

Az alábbi linkeken további részleteket találtok a szerencsétlenségről és Gyurka Valentinről:

https://www.facebook.com/valentin.ghiurca.5?fref=ts

http://hatvanonline.hu/hir/Valentin_haza_elporladt_a_tuzben/0/7/10418

http://m.erdely.ma/jotekonysag.php?id=205594&cim=leegett_gyurka_valentin_kulsorekecsini_magyartanar_haza_segitsunk

Tudnotok kell, hogy Cifra Műhelyünk február elején útra kel Moldvába, hogy táncházakat és kézműves foglalkozásokat tartsunk több csángó településen, továbbá hogy személyesen adhassuk át az összegyűjtött adományokat Gyurka családjának!
A gyűjtés eredményéről és az útról a szokásos csatornákon fogunk beszámolni!

Köszönjük előre is a támogatásokat!