FANFARA COMPLEXA – koncert és táncház

Cifra Udvar, Palkonya

2014. augusztus 9. 20óra

fanfaraEgyüttesünk, mint táncházi zenekar 2002-ben alakult, közel tíz éve állandó résztvevői vagyunk a budapesti és vidéki táncházaknak és kluboknak. Zenénk alapvetően az autentikus moldvai-csángó népzenén, illetve az új stílusú szerba, hora és manele dallamokon alapul. Tíz éve rendszeres résztvevői vagyunk a nyaranta megrendezésre kerülő Somoskai Faluna­poknak, ahol bekapcsolódva a falu életébe moldvai környezetben zenélhetünk, tanulhatunk. Ez fő inspirációs forrás számunkra, és rálátást ad az ottani népzenére, mely élő folyamat­ként állandóan változik, újul. Repertoárunkat főleg azoktól a moldvai zenészektől tanultuk, akikkel nyaranta ott találkoztunk, név szerint Paun Ionel szaxofonostól (a kobzás Paun Vasile fia), illetve a bacioi-i fanfárzenekartól. Ezek a zenészek gyakran muzsikálnak a csángó falvakban. Újabban merítünk az interneten egyre nagyobb számban fellelhető dallamokból is. Előadásunkban Románia moldvai részén napjainkban is hallható, lendületes, feszes ritmusú több nemzet folklórhagyományaiból táplálkozó (román, csángó magyar, szerb, bolgár, török, zsidó) zenei világát adaptáljuk egyéni hangszereléssel és felfogással. Célunk, hogy a jelenleg is zajló zenei folyamatokat a magunk módján beillesszük az itthoni zenei életbe.

Bizton állíthatjuk, hogy idén is remek mulatság várható, ugyanis a zenekar tagjai már már visszajáró vendégei a Cifra Udvarnak!

A zenekar tagjai:

Bede Péter – alt szaxofon, tárogató

Sófalvi Kiss Csaba – tenor szaxofon, kaval, furulya

Salamon Soma – harmonika, kaval, furulya

Róka Szabolcs – koboz, ének

Benke Félix – dob, doromb, falevél

Vendégművész:

Zimber Ferenc – cimbalom

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .