ÍJÁSZAT (MÍSE)

Cifra Udvar, PalkonyaMISElogo

2014. augusztus 5 és 9 között minden nap 10-12óráig.

Műhelyvezető: Szomorné Kukorelli Edit

MÍSE – mese

A kezdetek…

A Magyaróvári Íjász Sportegyesület, közismertebb nevén a MISE, 1994 óta működik Mosonmagyaróváron, a Lajta partján. Az egyesület története egy baráti társaság lelkesedésével kezdődött, amikor egyetlen íj köré egyesületet szerveztek.

Jelenünk

Nagy örömünkre egyre többen érdeklődnek a sportág iránt, egyre többen fedezik fel azt, amit a magyarság eredeténél fogva a génjeiben hordoz. Az íjászat népszerűvé válásához természetesen az egyesület áldozatos munkája is hozzájárul, hisz számtalan rendezvényen találkozhatnak velünk az érdeklődők.

A környező települések falunapjain, gyermektáborokban, szabadidős rendezvényeken, iskolai programok keretében tartunk bemutatókat, illetve biztosítunk lehetőséget az íjászat kipróbálására is. Bemutatóinkon egyre több tagunk íjához illő tradicionális viseletben jelenik meg, egyre többen válunk a hagyományőrzés hívévé.

Eredmények

Számos kiemelkedő versenyeredménnyel büszkélkedhetünk, hisz tagjaink közül többen állandóan próbára teszik magukat. Egyesületünkből került már ki íjász Európa-bajnok is.

Rengeteg versenyt szervezünk, versenyeinknek immár tradicionális helyszínévé vált a Halászi község határában elterülő Babos major, amely a Mosoni Duna partján fekszik mesés környezetben.

A társulat

Tagságunk összetétele sokrétű. Az örömíjászok mellett a különböző szakági versenyek résztvevői (3D, FITA, történelmi) jól megférnek egymás mellett. Utóbbiak kiemelkedő eredményekkel gazdagítják egyesületünk hírnevét.

Edzések

Edzéseinket a város szívében megbúvó Kiserdőben tartjuk, ahol szabadtéri lőterünk található. A téli hónapokban a Wittmann parkban lévő egykori tekepályán íjászunk, ahol fedett pályás lőteret alakítottunk ki.

Magamról

Szomorné Kukorelli Edit a becsületes nevem. 2007 ősze óta vagyok tagja a Magyaróvári Íjász Sportegyesületnek.  Tradicionális íjjal, fa vesszőkkel lövök. Évek óta indulok hazai amatőr versenyeken, több dobogós eredményt értem el.

szomiedig íjászat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .