ROMUNGRO GIPSY BAND – koncert és mulatság

Cifra Udvar, Palkonya

2014. augusztus 7. (csütörtök) 21óra.

Egy szemtelenül fiatal, roma és egy szintén csak húszas éveinek közepén járó, magyar muzsikus alapította a zenekart, mely főként az autentikus lovári és beás cigány népzenéből táplálkozik. A zenekar hagyományos roma hangszereken játszik mint pl: az akusztikus gitár, kanna, kanál. ezeket a hangszereket egészíti ki az ének és a szájbőgő,illetve egy kis teltebb hangszerelés ,cajon, cajonitó,harmónika és darbuka, végtelenül vidám, táncos hangulatos és egyben komoly hangzásvilágot mutat ez a zenei kultúra!

A csornai banda 2007 év végén alakult azzal a céllal, hogy gyűjtse, megzenésítse és színpadra állítsa a beás és lovári cigány népzenét és kultúrát. A kezdetektől hűen követik a roma autentikát, de nyitott, érdeklődő természetükből fakadóan foglalkoztatja őket a kísérletezés, saját stílusuk kialakítása is. Hét éves fennállásuk óta több száz rendezvényen, koncerten, fesztiválon,idehaza és külföldön is és rengeteg jótékonysági fellépésen van túl a zenekar, ezek kivétel nélkül elsöprő színpadi jelenlétről tanúskodnak. Olyan helyeken is koncertet adtak , mint pl: az Országos és Nemzetközi Cigány Fesztivál, az Athe Sam Roma Összművészeti Fesztivál, Volt Fesztivál, Akvárium Klub,Gödör Klub,Millenáris Teátrum, Ördögkatlan Fesztivál,…DSC_2266

A MEDIAWAVE Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál évről évre házi zenekarává választja őket. A MEDIAWAVE-nek köszönhetően immáron hat éve állandó résztvevői a Passport Control Zenei Workshop Sorozatnak, Az évek óta tartó roma tematikájú programokon kiemelt figyelmet kapott a csapat, olyan művészekkel dolgoznak együtt mint Ferenczi György vagy Both Miklós. Zenekarok közül Pedig: Romano Drom, Romengo, Napra, Khamoro Budapest Band…

A neves zenészek kivétel nélkül külön együttműködést ajánlottak a zenekarnak. Kiemelkedő eredménynek számított a 2010-es országos Fringe Fesztiválon elért zenei különdíj, és szintén 2010 ben elért Ködellik a Mátra Fesztivál Kiemelt Nívódíj is ennek köszönhetően a Roots & Routes Nemzetközi Tehetségkutató Programon képviselték a roma kultúrát Németországban Kölnben.

Zenekarunk 2012 decemberében jelentette meg első nagylemezét Feketén Fehéren címmel a Dalnok Kiadó gondozásában.

www.romungro.com

Zsámó…

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .