hírek

Csatlakozunk a jótékonysági gyűjtéshez

ÖSSZEFOGÁS HAGYOMÁNYŐRZŐ MESTEREINKÉRT

Jótékonysági eseménysorozat indul az idős, nehéz helyzetben lévő

népzenészek megsegítésére

Egyesületünk is csatlakozik a jótékonysági gyűjtéshez amelyet a Hagyományok Háza és a Fonó Budai Zeneház szervez a Szászcsávási Zenekar, brácsása Mezei Ferenc “Csángáló” megsegítésére.

Első lépésként december 5-én koncertet szervezünk a Hagyományok Házában és táncházat a Fonó Budai Zeneházban ismert, neves népzenészekkel, világzenei előadókkal, akik közreműködésükkel támogatják a kezdeményezést. December 6-án Debrecenben, 7-én Győrben rendeznek táncházat és koncertet e céllal.

December 5-én este 7 órakor a Hagyományok Házában fellép Sebestyén Márta Andrejszki Judit társaságában, a Szászcsávási zenekar, Lajkó Félix, a Muzsikás, Szalonna és bandája, Pál Lajos és családja, a Dűvő, a Jászság Népi Együttes, az Üsztürü, Kovács Norbert (Cimbi) és a Csík zenekar. Konferál Herczku Ágnes. A belépőjegyek ára 7500 forint, aki ennél többel szeretne segíteni, az megteheti a helyszínen, illetve átutalással a 10400171-01700978 számlaszámra, a közleményben tüntessék fel, hogy „adomány az összefogásért”.

Ugyanezen a napon este 8 órától jótékonysági táncházat tartunk a Fonó Budai Zeneházban a Fanfara Complexa, a Pósfa zenekar, a Buda Folk Band, a Szászcsávási zenekar, valamint a Tükrös zenekar részvételével. A belépők ára 1000 forint lesz.

A befolyt összegből elsőként Csángáló gyógykezelését tesszük lehetővé a Magyarországi Kallós Zoltán Alapítványon keresztül. Az összefogást azonban hosszú távon szeretnénk fenntartani, az adománygyűjtés folytatását tervezzük.

A Hagyományok Háza és a Fonó Budai Zeneház kezdeményezéséhez csatlakozva, egyesültünk 2013. november 8.-án, Debrecenben a Belvárosi Közösségi Házban tartandó viseletes táncházában ill. a Tímárházban tartandó egy hónapos Cifra szoba Mérából c. kiállítás nyitvatártása alatt, gyűjtést szervez a nemes cél érdekében.

A részletes programokról a www.ciframuhely.hu és a www.hagyomanyokhaza.hu weboldalon tájékozódhattok.

szászcsávás