Egyéb

Hagyományőrző gyerekprogramok a Vajdaságban

002Szürte-0008

A magyarországi Cifra Műhely Egyesület október második hétvégéjén a Vajdaság 4 településén tart hagyományőrző programokat. Az egyesület népzenészei, táncosai, oktatói alsós gyerekekkel foglalkoznak majd Kishegyesen, Topolyán, Bácsfeketehegyen és Szenttamáson. Lesz közös táncolás, táncház, hangszersimogató (ahol a gyerekek megismerkedhetnek a népi hangszerekkel, kipróbálhatják azokat), és kézműves foglalkozás is. A programot a Bethlen Gábor Alap támogatja. A csapat vajdasági útja a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szervezésében jön létre.

A vajdasági helyszínekről

2016. október 14-én, pénteken
reggel kezdődik a Cifra Műhely körútja: 8 órakor a kishegyesi általános iskola Etno-napja keretében. Pénteken délután 15 órakor a topolyai Művelődési Házba várják az alsósokat.

Október 15-én, szombaton délelőtt 10 órakor a bácsfeketehegyi Kultúrotthonban tartanak foglalkozást, délután 16 órától pedig Szenttamáson, a Zsebszínházban.

A helyi szervezők: Ady Endre Kísérleti Általános Iskola, Kishegyes; Topolya Község Művelődési Háza; Feketics Művelődési Egyesület, Bácsfeketehegy; Pitypang Néptáncegyesület, Szenttamás.

Bővebb információ a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet munkatársaitól kapható:
Juhász Gyula, 064/23 012 05, 024/816-390, gyula@vmmi.org
Hajvert Lódi Andrea, 062/566-234, lodiandi@gmail.com