hírek

Összefogás a gyerekekért

Egyesületünk immár öt éve látogat a kárpátaljai Rát faluba. Az egyébként is nehéz sorsú vidéken páratlan civil összefogással találkozunk. A környékbeliek fáradhatatlan munkájának, a magyarországi és külföldi támogatásoknak köszönhetően modern gyermekotthonok épülnek, hogy a rendkívüli mély-szegénységben élő, hátrányos helyzetű, esetenként beteg gyermekeknek is legyen esélye a normális életre. A számunkra elképzelhetetlen körülmények ellenére a Ráti Gyermek Otthon fokozatosan bővül, fejlődik. Lentebb bővebben is olvasható a folyamatban lévő fejlesztések leírása. Idén ősszel ismételten nekivágunk, hogy Cifra Közösségünk minden lehetséges erejével hozzájáruljunk a gyermekotthon bővítéséhez. Utunkat évről évre Köztársasági Elnöki Hivatal támogatja, de ezúton szeretnénk közzétenni adomány gyűjtő  FELHÍVÁSUNKAT! Szeretnénk megkérni mindenkit, hogy lehetőségeihez mérten járuljon hozzá a kárpátaljai, komoly nélkülözésben élő magyar gyermekek életkörülményeinek javításához.

2006-ban kezdődött el működni a gyerekotthon a kárpátaljai Rát faluban. Évek alatt 4 házat építettek fel sok-sok segítséggel, támogatással az ottaniak. A házak pontosan ugyanúgy vannak kialakítva. A házak mellett egy fogadó és foglalkoztató ház és egy rehabilitációs központ is épült, hogy a környék beteg gyermekeit is itt lehessen szakszerűen kezelni.
Folyamatban van egy szakiskola kiépítése a gyerekotthon keretein belül, ahol a környéken élő fiatalok, de elsősorban gyerekotthonban élő, és nehézsorsú gyerekek, olyan szakmákat sajátíthatnak el, amelyek igazodnak a piaci és szakmai elvárásokhoz, versenyképes tudást biztosítanak a diákok részére (amit tanulhatnak: szabás-varrás, autószerelés, asztalos szakma).
A szakiskolai képzéshez, és a rehabilitációs központhoz is kapcsolódóan kialakítás alatt áll egy lovasterápiás központ is. A gyerekotthon vezetői azzal a kéréssel fordulnak mindannyiunkhoz, hogy erőnkhöz mérten támogassuk őket a folyamatban lévő projektek megvalósításában. Első sorban a rehabilitációs központ belső berendezéséhez kérik a segítségünket.
Szeretnék az idei évben megnyitni a központot, és ehhez szükség van még bútorok beszerzésére, a különböző foglalkoztató és terápiás helyiségek szakszerű berendezésének megvásárlására, a belső tér megfelelő kialakításra.

Duna Takarék Bank Zrt.

Név: Cifra Műhely Közh. Kult. Egy.
Számlaszám: 58600283-11190428
A közlemény rovatba kérlek tüntesd fel: ” Az otthon melege”

Köszönjük, Cifra Közösségünk és a ráti Gyermekotthon nevében